Погребаха световноизвестния певец-тенорът Камен Чанев. Ковчегът с тленните му останки бе

...
Погребаха световноизвестния певец-тенорът Камен Чанев. Ковчегът с тленните му останки бе
Коментари Харесай

Изпратиха с аплодисменти тенора Камен Чанев

Погребаха световноизвестния певец-тенорът Камен Чанев. Ковчегът с тленните му остатъци бе положен до гроба на първия публично определен през далечната 1878 година кмет на Стара Загора хаджи Господин Славов в двора на митрополитския храм „ Свети Димитър Солунски вълшебник “.

На церемонията участваха най-близките на родения в Сливен през 1964 година реализатор на десетки арии от сцените на най-големите оперни театри по света и част от сътрудниците му от старозагорската натрупа, където прекара последните 4 години от живота си.

Минути преди началото на траурната църковна работа прозвучаха овации. Букет от бели хризантеми постави театралната партньорка и негова спътница в живота, сопраното Таня Иванова.

Съболезнованията приемаше братът Росен Чанев, венци и букет изпратиха министерството на културата, кметът на родния му град Сливен, трагичния спектакъл, оперните трупи от Варна и Русе.

Камен Чанев умря на 26 ноември откакто не съумя да се пребори с коронавирусната зараза макар напъните на лекарите от старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “

.Предполага се, че е хванал вируса до момента в който се е подготвял за последната си роля на Отело в едноименната опера, в която като Дездемона му партнираше сопраното Таня Иванова.Заедно с него в болничното заведение бе и басът Александър Марулев, който беше в ролята на Лодовико, споделиха техни сътрудници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР